TWEEDE HELFT 7 DAY RECHARGE

Hier mijn ervaring van de tweede helft van mijn 7 Day Recharge!

 

20170126_112126
Oeps! Niet helemaal vegan; honing bij de thee…

Donderdag 26 januari

Heb heerlijk geslapen, maar word zeer onrustig wakker. Onrustig en geïrriteerd. Ik heb de dag ervoor een prioriteitenlijstje gemaakt, maar het is een flutlijst; niets waard. Waarom? Vandaag ga ik met mijn moeder naar de Ikea, dus al die dingen die op mijn lijstje staan, kan ik niet eens allemaal doen.

Het mediteren en de yoga gaan goed. Voordat ik mijn moeder ga ophalen, schil ik een appel en een banaan, en neem ik ook mijn lunch mee. Dit om te voorkomen dat ik mij te buiten ga aan Daim, en nog meer van dat soort lekkers dat je daar hebt! Heb mij wel even vergaapt bij de taartenvitrine, maar ik bestel netjes een verse muntthee, en mijn moeder een koffie om solidair met mij te zijn. Ik merk, terwijl ik met mijn moeder in gesprek ben in het restaurant, dat ik echt met haar in contact ben. Voel een enorme rust, en heb ook energie. Een hele vreemde gewaarwording voor mij, want ik kan mij niet herinneren wanneer ik voor het laatst energie had!

Na de Ikea, blijf ik nog even gezellig bij mijn moeder hangen, en daarna ga ik naar huis. Thuis rust ik even uit, en daarna ga ik naar de smallgrouptraining. Tijdens dat uur, kijk ik wel 10 keer naar de klok. Ik klaag dat ik echt niet meer kan, maar ondertussen merk ik ook dat ik stukje bij beetje mijn kracht weer terug krijg. Het herstel van de griep gaat natuurlijk alleen weer niet zo snel als ik het wil. Ik besluit om gewoon blij te zijn met de progressie die ik weer opmerk!

Eenmaal thuis schrijf ik netjes de hoogtepunten van die dag op, en maak ik een prioriteitenlijst voor de volgende dag. Er staan behoorlijk wat dingen op, maar de meeste dingen kosten niet veel tijd. Een ding doe ik bewust niet, de dagopdracht; het beantwoorden van de 10 geluksvragen. Dat is op dit moment te confronterend, ik kan mij er niet toe zetten. Ik besluit om dit volgende week in te plannen, en het dan te doen. Wat ik ook merk, is dat ik mij stoor aan iets in dit programma; ’s middags wordt de dagopdracht gemaild, en die moet je dus dan inpassen in je dag/ prioriteitenlijstje. Natuurlijk kan ik ook standaard, “dagopdracht” op mijn prioriteitenlijst zetten, om er alvast rekening mee te houden. Maar daar heb ik gewoon helemaal niet aan gedacht? Jeetje Karin! Dat is toch logisch om dat erop te zetten? Voor mij, Karin, blijkbaar niet. Want afwijken van mijn dagprogramma vind ik normaal gesproken al best lastig, maar nu helemaal, omdat ik merk dat dit programma veel van mij vraagt/ vergt. En die confronterende dagopdracht is net 1 “dingetje” te veel!

Van mijn coach van de 7Day Recharge, heb ik antwoord ontvangen. Zij geeft mij de tip om op de website naar de verschillende recepten te krijgen. Ook vraagt zij mij of ik genoeg drink.. Hmmm… dat is wel iets dat ik goed in de gaten moet houden de hele dag, merk ik. Zij stuurt ook een link, die verwijst naar een artikel over het veranderen van je voedingspatroon. Heel erg fijn dat je tijdens deze week contact heb met een coach, en dat je met al je vragen bij diegene terecht kan! Zij heeft antwoord gegeven op al mijn vragen; zeer praktische antwoorden, die ik direct kan toepassen. Hou ik van!

In de avond ben ik tot 20:30 uur tv aan het kijken, en aan het appen. Ik merk dat ik het lastig vind om beiden uit te doen. Om 20:25 uur zit ik nl. nog ‘in gesprek’ met een vriendin op de app, en op tv is het programma waar ik ook half naar keek (Oeps! Niet erg mindful…) is nog niet afgelopen. Dit werkt dus niet voor mij. Het eerder uitdoen van de devices werkt beter voor mij, maar dat moet ik nog bekijken.

 

 

 

 

Vrijdag 27 januari

Met onrust en irritatie start ik met de meditatie; tijdens de meditatie verdwijnt mijn irritatie. Maar de onrust blijft. Kies ik nu voor de snelle of de langzame yoga? Ik kies ervoor om de snelle te doen, omdat ik het gevoel heb bij de langzame yoga weer geïrriteerd te raken. Bij de laatste zitten best wat pauzes (ik overdrijf), en bij de snelle ga je gewoon achter elkaar door met de verschillende poses. Dat maakt dat ik dan geen tijd heb om na te denken en vervolgens weer geïrriteerd te raken. Het grappige is.. het helpt!

Maar ben nog steeds wel wat onrustig. Ik had mij voorgenomen om te gaan hardlopen vandaag, wil weer eens de 10km aantikken. Het worden er 16…

Bij thuiskomst na mijn run, plof ik neer op de bank. Net wanneer ik heb bedacht wat ik ga eten, gaat de bel. Het is de onderhoudsmonteur van de Eneco; die lacht als hij mijn verbaasde blik ziet. “Ja mevrouw! Wij hebben vandaag een afspraak!”  Oh ja…. Wanneer ga ik nu eens leren om in mijn AGENDA te kijken? Ik schrijf er namelijk wel dingen in, maar kijk er vervolgens niet meer naar?? Ok, vanaf nu iedere dag in mijn agenda kijken, en als er een afspraak staat, die ook op mijn prioriteitenlijst zetten. Dit komt waarschijnlijk achterlijk over, maar mijn hoofd is vol, en dus een zeef. En dan is dit nodig. Vreemd… als ik dit zo lees. Want als mijn hoofd een zeef is, gaten erin dus, hoe kan het dan in Godsnaam vol zijn?? Dan moet alles er toch zo uit vallen? Hmm… maar die dingen die in mijn hoofd blijven zitten zijn blijkbaar groter dan de gaatjes van “mijn zeef”… Nou ja, laat ik mijn hoofd maar over belangrijke dingen gaan breken!

Nadat de monteur weg is, ga ik lekker eten. Daarna werk ik automatisch mijn prioriteitenlijstje af. Verbaasd kijk ik naar de dingen die ik heb kunnen afvinken. Alleen kom ik aan 1 ding niet toe; het publiceren van mijn blog. Ik besluit heel ontspannen om dit gewoon door te schuiven naar de volgende dag. Om 18:00 uur heb ik een afspraak met een vriendin, zij heeft gevraagd om te komen eten. Ik leg haar uit over het programma, en eet thuis, maar neem wel de heerlijke bananenmuffins mee als toetje. Om 17:30 uur, voordat ik de deur uit ga, doe ik mijn mobiel alvast uit; wat een rust! Rond 20:00 uur vertrek ik weer huiswaarts; ik wil op tijd naar bed omdat ik morgenochtend een workshop heb, en wil weer fris opstaan.

Nadat ik terug ben van die vriendin, bekijk ik mijn prioriteitenlijst van die dag nog eens en moet erom lachen. Schrijf een aantal dingen apart op, en maak een prioriteitenlijst voor de vrijdag. Ben enorm verbaasd dat ik maar 4 dingen heb opgeschreven…. Ben ik niet iets vergeten? Nee. Wat een rust zeg! Met een voldaan gevoel ga ik slapen.

 

 

20170128_123211
Taart van Pixels en Kruimels

 

 

Zaterdag 28 januari

Rond 3:00 uur word ik al wakker, en lig wat te staren. Ik besluit wat te gaan lezen, en doe dit tot een uur of 4:00 uur. Daarna val ik gelukkig weer in slaap, en word een half uur voor de wekker wakker, om 6:30 uur. Ik twijfel heel even, en sta dan op om alvast de was uit de wasmachine te halen, en een andere was erin te doen. Daarna ga ik weer liggen tot de wekker om 7:00 uur gaat. Ik kijk op de klok en zie 6:59 uur.. shit! Ik moet zo opstaan! Het lijkt even te duren voordat het 7:00 uur is, maar dan gaat de wekker. Even baal ik, dat ik zo vroeg al wakker was, en niet helemaal goed heb geslapen, maar sta wel direct op. De meditatie gaat heel goed, en ik besluit om weer de langzame yoga te doen. Heerlijk! Ondanks dat ik voor mijn gevoel niet goed heb geslapen, voel ik mij na deze twee dingen alweer wat energieker!

Om weer aan een half uur bewegen te voldoen vandaag, besluit ik mijn auto bij mijn moeder voor de deur te zetten, en vanaf daar te lopen naar de locatie waar de workshop wordt gehouden. Ik doe er iets meer dan 20 minuten over, en besluit direct om na de workshop weer terug te lopen naar mijn auto.

 

Het is een ontzettende leuke workshop, en ik heb geluk! Het ontbijt is van natuurlijke producten gemaakt, dus ik mag het hebben! Alleen wat wel jammer voor mij is, na afloop krijgen we een stuk taart.. Die ziet er heerlijk uit: popcorn, caramel, Kinderbueno, enz.. Heel lekker, maar niet healthy! Dus nadat ik foto’s van de taart heb gemaakt, en even de heerlijke geur ervan heb opgesnoven, pak ik een van de vegan bananennotenmuffins naar het recept van de 7 Day Recharge. En guess what.. Die smaakt ook heerlijk!!

Na de workshop ga ik nog even langs bij mijn moeder, en daarna naar huis. Daar doe ik het lekker rustig aan. Nogmaals lees ik de mail waarin de dagopdracht staat, deze heb ik vreemd genoeg wel om 6:00 uur ’s ochtends ontvangen. Het Personal Recharge Plan moet ik maken, tenminste daar een start mee maken. Met het Personal Recharge plan, ga je doelen stellen, koers bepalen. Net als de dagopdracht van donderdag, kan ik mij hier nog niet toe zetten. Dus dit schuif ik ook door naar de volgende week. Waarom ik denk dat ik het dan wel kan? Geen idee, maar ik spreek met mijzelf af dat ik dan de opdracht van donderdag in ieder geval ga maken, en dat ik een start maak met het Plan!

 

 

 

life_wifi

 

ZONDAG 29 januari

 

De wekker gaat, en ik sta op. De laatste dag van de 7 Day Recharge! De week is echt voorbij gevlogen! Aan puber, die grieperig is, vraag ik of zij mee wilt doen met het ochtendritueel. Samen hebben we het mediteren en yoga gedaan.

Vandaag zou ik een klein stukje gaan hardlopen, maar ik merk dat mijn lichaam moe is. Dus besluit ik een rustdag in te lassen; dat mag ook wel, want heb 6 dagen achtereen, 1 uur per dag gesport. En gisteren bijna 5km gewandeld. Naar mijn lichaam luisteren is een must weet ik inmiddels, en dat moet ik nu maar eens gaan doen!

Alsof de duvel ermee speelt; ineens denk ik aan tijgernootjes.. Ik kan de smaak gewoon proeven in mijn mond! Echt bizar! Vooral omdat ik in geen maanden die dingen heb gegeten. Tot en met zaterdag heb ik mij zeer netjes aan het geadviseerde voedingspatroon gehouden, dus de laatste dag doe ik dat zeker!

De dag verloopt rustig; ik doe het huishouden, en zit tussendoor wat op mijn telefoon. Ineens begin ik ervan te vervelen, en doe mijn telefoon in de middag al uit. Morgen weer een dag! Dit had ik vorige week echt niet voor mogelijk gehouden! In de vooravond maak ik een pasta klaar van het receptenboek van de 7 Day Recharge. Puber en ik hebben er beiden erg van genoten, er is nog over voor morgen. Heerlijk! De laatste dag van deze bijzondere week, sluit ik zeer relaxed, energiek en met een lichter gevoel af.

 

CONCLUSIE

Wat een week… Zo’n zorgen dat ik mij maakte om het eten, zo goed ging het wat het eten betreft. Of ik geen moeilijke momenten heb gehad? Zeker wel! Ik had geen moeite met het niet eten van vlees, vis of eieren, maar ik miste wel de magere kwark die ik dagelijks eet. Maar door de variatie in het menu, was dat gemis al snel weg. Twee maal heb ik te maken gehad met verleidingen; bij de Ikea en bij de workshop met die geweldige taart. Wat mij daarbij heeft geholpen is het feit dat ik voorbereid de deur uit ging; ik nam eten mee. Hierdoor werd het makkelijker om de verleidingen te weerstaan.

Per dag zijn er 20 punten te behalen. Op geen enkele dag heb ik alle 20 punten behaald. Dit kwam o.a. door:

 • De dagopdrachten die ik vergat, en twee keer bewust niet heb gedaan. Omdat dit teveel was voor mijn gevoel, dat kon ik er niet bij hebben.
 • De “verkwikkende” douche vergeten.
 • Ieder uur 5 minuten rust nemen. Tja… rust nemen is niet mijn sterkste kant!
 • 3 maal per dag ademhalingsoefeningen doen. Zie voorgaande punt… Dat ging de laatste 2 dagen wel goed!
 • Prioriteitenlijst als houvast. HAHAHAHA!!! Dat behoeft geen uitleg toch?
 • Het beschrijven van de hoogtepunten van de dag; die vergat ik een aantal keren, of ik wist niets te bedenken…

 

 

WAT HEB IK GELEERD?

 • Het vanaf 20:30 uur uitdoen van de devides doet mij goed. Het geeft mij rust.
 • Veel geleerd over voeding bij de workshop en vanuit het boek. Mij helpt het echt, heb nu echt meer energie!!
 • Direct opstaan vind ik lastig, maar erna mediteren en yoga doen, werkt goed voor mij. Ik heb direct een positievere en energiekere start van de dag.
 • Dat ik absoluut geen prioriteiten kan stellen. Dat wisten jullie al, want dat is best vaak (understatement) voorbij gekomen… Maar ik moet het hier toch echt bij zetten!
 • Rustmomenten nemen vind ik lastig, maar zijn wel noodzakelijk. Vooral als je een hectisch leven hebt zoals ik. En dat heeft volgens mij iedereen tegenwoordig!
 • Heb een nieuwe hobby! Koken! Daar heb ik deze week echt ook mijn rust in gevonden.

 

WAT NEEM IK MEE EN ZAL IK BLIJVEN DOEN NA HET PROGRAMMA?

 • Helemaal vegan zal ik niet blijven eten, maar ik ga zeker veel minder dierlijke producten eten. En zo veel mogelijk natuurlijke producten eten! Hier had ik voor het programma al een start mee gemaakt.
 • Devices uit vanaf 20:30 uur. Wat een rust!
 • Direct opstaan en het mediteren en yoga.
 • Werken aan het leren om prioriteiten te leren stellen.
 • Iedere avond 3 hoogtepunten van de dag opschrijven. Ik zie vaak de negatieve kant van dingen, hiermee hoop ik positiever naar dingen te kunnen kijken.
 • Uiteraard al mijn ervaringen van deze week!!!

 

Ik ben enthousiast over het programma, als het je nog niet was opgevallen… Heb je interesse gekregen in het programma van de 7 Day Recharge? Kijk op: www.7dayrecharge.com

 

 

 

 

 

 

 

 

2 gedachtes over “TWEEDE HELFT 7 DAY RECHARGE

 1. Jeetje Karin! Wat een ‘pittig’ programma….het leest als heel veel moeten. Ik word gillend gek als ik het lees 😂 Gelukkig heeft het voor jou veel positieve rust opgeleverd 😘

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s