EERSTE HELFT 7 DAY RECHARGE

20170121_131128
Dani en Lizzy van Fitgirls.nl

KICKOFF

Het startte met de kickoff van de week; Het Fitgirls Recharge weekend.

In december had ik mij daarvoor aangemeld, en was toen heel enthousiast. Een dag van tevoren sloeg de schrik mij om het hart; ik vind het behoorlijk spannend (angst) om buiten mijn eigen stad te gaan. En wat ging ik in Gods naam zoeken bij een FitGIRL event? Ik ben 43, wat denk ik wel? Vervolgens gingen er allemaal horrorscenario’s door mijn hoofd; allemaal hele jonge strak uitziende meiden. Bij het woord ‘event’ stelde ik mij ook een groot iets voor. Gelukkig klopte niets van mijn horrorscenario.

Als een van de eersten kwam ik bij Healthcity Premium in Amstelveen aan. Ik moest nog even wachten, want ik was iets te vroeg. Even later werden de deelnemers zeer enthousiast en warm ontvangen door Lizzy en Dani van Fitgirls.

De groep deelnemers was gelukkig niet al te groot; een stuk of 20. Dat maakte dat het heel intiem was en veilig aanvoelde. Wat betreft de jonge strak uitziende meiden. Ja, ik was zeker weten de oudste… Maar wat ik vooral zag; allemaal vrouwen die met hun eigen dingen worstelen, en die ondanks die strubbelingen proberen er het beste van te maken. Balans te vinden tussen werk en privé. Ik vond het erg fijn dat ik het boekje al had gelezen; dat maakte dat ik de lezing gegeven door Hidde de Vries, de auteur en founder van de 7 Day Recharge makkelijk kon volgen. Als een echte controlfreak dat ik ben, kon ik gelijk checken of ik het boek goed had begrepen. De workshop over voeding vond ik ook erg interessant; wat een rommel werk je ongemerkt naar binnen! Hier ga ik voortaan beter op letten, voor zover mogelijk. Want wat op de verpakking van product staat, is niet altijd waar! We kregen ook een yoga workshop, die ik uiterst ongemakkelijk vond in de uitvoering… Maar die een geweldig ontspannen uitwerking op mij had erna!

Lizzy en Dani sloten de dag intiem af; zij vroegen iedereen dicht bij elkaar te komen zitten en vroeg aan iedere deelnemer welk punt voor hen heel belangrijk is dat zij hieruit hebben gehaald. Hele mooie dingen heb ik gehoord. Wat ik heb gezegd? Het voor mijzelf kiezen, en vaker “fuck it” zeggen! Sommige dingen lekker laten gaan, en nu echt voor mijzelf gaan zorgen.

Lizzy gaf aan heel erg van dansen te houden, en sloten wij af met dansen. Gewoon lekker los dansen. Ik weet niet hoe het kwam, maar ik werd heel erg emotioneel. De dag eindigde met een heerlijke smoothie, heb de ingrediënten gevraagd, maar verder dan banaan en jus d’orange kom ik niet.. En een heerlijke wrap met groente en noten erop! Na nog even met een aantal meiden te hebben gesproken, ging ik weer richting Rotterdam. Met een heerlijk ontspannen gevoel, en een enorme motivatie om met de 7 Day Recharge te starten!

 

20170122_172449
Op zondag nog een Magionipizza met  kipfilet!

 

ZONDAG 22 januari

Zowel de zaterdag als de zondag had ik al voor 20:30 uur mijn foon en tv uitgedaan, als voorbereiding. Die zondagavond voelde ik mij erg ongemakkelijk. Jeetje een week zonder vlees, vis en ei! Nu ik dit zo typ, moet ik er erg hard om lachen. Ik die duidelijk teamlid is van #teamalwayshungry, maakte zich alleen zorgen om het eten!

 

20170123_181443
Scorecard 7 Day Recharge

 

MAANDAG 23 januari

Het moment van de waarheid; mijn wekker ging af. Heb een paar dagen daarvoor een wekker aangeschaft, zodat ik mijn telefoon niet hoef te gebruiken als wekker wat ik altijd deed. Mijn telefoon ligt voortaan beneden, dus niet meer in de slaapkamer. Bij de 7 Day Recharge is een van de regels (richtlijnen); opstaan zodra de wekker afgaat. Geen gebruik maken van de snoozebutton! Juist ja, ik hou van de snoozebutton.. Zo heerlijk om je dan nog een paar keer om te draaien. Maar de 7 Day Recharge zegt dat het  direct opstaan je juist meer energie geeft. Dus sta ik braaf gelijk op, en begin met mediteren. Dit doe ik met de laptop aan in de slaapkamer. Eigenlijk “mogen” (advies) er geen apparaten in de slaapkamer, maar ik vind het in de slaapkamer gewoon het prettigst. Het mediteren gaat niet van een leien dakje; puber hoort dat ik wakker ben en begint gezellig te praten vanuit de slaapkamer. Tot 3 keer toe moet ik tegen haar zeggen dat ik aan het mediteren ben (tenminste dat probeerde ik), en vraag of zij nog een paar minuten wilt wachten met tegen mij te praten. Een diepe geïrriteerde zucht klinkt vanuit de andere slaapkamer, maar.. het is stil! Daarna doe ik gelijk de ochtendyoga. Je kunt kiezen uit twee varianten; een rustigere, of eentje waar de poses elkaar wat sneller opvolgen. Ik kies natuurlijk de laatste. Pfffff…dit gaat wel erg snel op de vroege ochtend! Mijn dagopdracht was 1 uur sporten. Nu is maandag eigenlijk mijn rustdag, maar omdat ik nu nog thuis ben, bedenk ik toch wat ik kan gaan doen. Ik ben een uur gaan kickboksen. WAUW! Was even vergeten hoe heftig zo’n training is! Maar ben blij dat ik ben gegaan. Wat betreft het eten gaat het goed.  Op maandagavond heeft mijn dochter zwemles, en ik herinner mij ineens dat er werd geadviseerd om de avonden deze week zoveel mogelijk vrij te houden. Hier wordt pijnlijk duidelijk dat ik niet goed ben in plannen… De zwemles is van 19:15-20:15 uur. Om 20:30 uur moeten alle devices uit, dus ga ik als een gek voordat wij de deur uit gaan voor het zwemmen, mijn scorecard invullen en 3 hoogtepunten van die dag opschrijven. Verre van ontspannen dus…Dit programma deed ik voor meer rust in mijn leven toch???

 

DINSDAG 24 januari

Ook deze dag sta ik weer netjes gelijk op zonder te snoozen. De meditatie gaat dit keer goed, en ook de yoga. Dit keer kies ik voor de rustigere variant, en dat bevalt mij prima! Als ik net ben aangekleed, besef ik dat ik iets ben vergeten; koud “af douchen”. Nee!! Nou ja, morgen weer een dag. Ik kijk naar mijn prioriteitenlijstje die ik de avond van tevoren heb gemaakt. Gedurende de dag raak ik het lijstje letterlijk uit het oog. Ben veelvuldig op mijn telefoon, en daardoor gaat er heel veel tijd verloren. Zonde!! Dit resulteert erin dat ik een aantal dingen afraffel aan het einde van de dag, en sommige dingen die op het lijstje staan, schuif ik door naar de volgende dag… Pffff… Hierdoor raak ik geïrriteerd, maar ik realiseer mij ook direct iets belangrijks.

1.       Er staan teveel dingen op mijn lijstje. Het is dus een LIJST.

2.       Mijn hoofd maakt overuren, hoe kan dat? Ik denk aan belangrijke dingen die ik aan MOET pakken.

3.       Die punten (van nummer 2), staan niet op mijn lijstje, vandaar de overuren die mijn hoofd maakt.

4.       Ik vertoon ernstig uitstelgedrag..

5.       Ik kan geen prioriteiten stellen. Joh..wat een ontdekking!

6.       DING DING DING!! BINGO!!!!

Piekerend stap ik mijn bed in. Eenmaal in bed, realiseer ik mij dat ik de hoogtepunten van die dag nog niet heb opgeschreven. Kan op dat moment niets bedenken, maar bedenk dan wel verschrikt dat ik niet meer naar mijn mail heb gekeken om te zien wat mijn dagopdracht was. Die heb ik dus ook niet gedaan.. WAUW.. Gaat lekker! Jawel het gaat wel lekker; ik heb totaal geen probleem met het uit doen van mijn apparaten om 20:30 uur (wat een rust!), en met het eten gaat het ook prima!

 

 

20170128_175952
Afbeelding uit het boek: “Recharge in 7 dagen” van Hidde de Vries

 

 

WOENSDAG 25 januari

Ondanks dat ik heerlijk heb geslapen, sta ik weer piekerend op. Heb er hoofdpijn van. Ben om 5:00 uur opgestaan om dochter te helpen, zij loopt vandaag stage. Ik besluit, om zodra zij de deur uit is, gelijk mijn bed weer in te duiken. En dat doe ik ook, ben zo enorm blij dat ik mijn bed weer even in kan duiken! Rond 09:00 uur word ik weer wakker, met een nog zwaardere hoofdpijn. Tot 09:20 uur blijf ik op bed liggen ondertussen twijfelend, en spijt hebben dat ik het niet gelijk om 5:00 uur te hebben gedaan of ik wel die meditatie en yoga zal gaan doen. Heb er geen zin in, blegh! Ik besluit toch te starten met de meditatie; mijn gedachten zijn bij mijn hoofdpijn en veel andere dingen, waardoor ik soms de stem vanuit mijn laptop niet eens hoor.. Ineens merk ik op dat mijn hoofdpijn weg is, en ga braaf luisterend naar de stem verder met de meditatie. Na de meditatie, verbaasd dat mijn hoofdpijn weg is, zoek ik ondertussen met tegenzin het filmpje van de yoga op. Ik twijfel…welke zal ik doen? Die snellere of die wat meer relaxte? Het is ondertussen rond 9:30 uur, en vind het eigenlijk al laat. De snellere versie duurt 10 minuten en die meer relaxte duurt 18 minuten. Ondanks dat ik de laatste veel prettiger vond, heb ik de neiging voor de eerste te kiezen omdat die korter duurt. Karin, wat moet jij ook alweer doen? Doen waarbij jij je prettig voelt! Die snelle vond ik niet prettig, dus kies ik voor de relaxte versie van 18 minuten. Nog steeds met tegenzin start ik met de sessie; ik betrap mijzelf erop dat ik een aantal keren op het scherm kijk hoe lang het nog duurt. Maar op een gegeven moment ga ik toch helemaal op in de oefeningen, en let ik niet meer op de tijd. Als het is afgelopen, voel ik mij wat beter. Direct daarna sta ik met wat energie onder de douche, en vergeet dit keer niet koud af te douchen. Het werkt! Ik bedenk mij wat ik vandaag ga doen. Mijn prioriteitenlijstje pas ik aan, en ik besluit om een aantal belangrijke dingen die gedaan moeten worden, apart op papier te gaan zetten. Deze belangrijke punten komen dan 1 voor 1 op mijn prioriteitenlijstje.

Ik ontvang een mailtje van een van de coaches van 7 Day Recharge, met de vraag hoe het gaat. Ik geef aan dat het qua eten wel goed gaat, behalve dat ik ontzettend veel trek heb de hele dag. Vermeld er ook bij dat dit alles met mij te maken heeft, en niets met deze dagen, want ik heb altijd trek.. En ook benoem ik mijn problemen met het stellen van prioriteiten. Ben benieuwd wat zij hierop gaat antwoorden…

Rond een uur of 17:00 uur doe ik mijn telefoon uit, en ga nog lekker tv kijken voor ik naar mijn Ashtanga yoga les ga. Mijn telefoon blijft die avond uit, en na de yoga is de tv ook niet meer aangegaan. Wat wel aanbleef, was mijn hoofd, mijn gedachten. De belangrijke punten apart op een papier zetten heb ik nog niet gedaan. Ik kan mijzelf er niet toe zetten. Eenmaal op bed, realiseer ik mij dat ik ben vergeten de hoogtepunten van de dag op te schrijven. Zucht… Ik denk even diep na;

1. Ben na ruim een maand weer naar yoga geweest. Wilde eigenlijk niet maar wel gegaan.

2. Samen opgestaan met puber en samen ontbeten.

3. ?????

Toen werd ik te moe om daarover na te denken, en viel raar genoeg heel snel in slaap. Op naar de donderdag!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s