“Keerzijde” van veel sporten

Er zijn drie mindere kanten aan mijn nieuwe leefstijl. Ik heb “keerzijde” tussen haakjes gezet, omdat het niet heel erg verschrikkelijk is. Maar soms baal ik er wel even van, en soms wat langer. Hieronder beschrijf ik de drie mindere kanten aan mijn nieuwe leefstijl.

 

VENIJNIG

Sinds ik fanatiek sport, krijg ik veel reacties hierop. Op mijn lichaam dat verandert; afgevallen ben, het strakker worden, en ook dat mensen zien dat ik veel vrolijker ben, gelukkiger ben. Dat mensen door mij ook zijn gaan sporten, of anders zijn gaan eten. De meeste reacties zijn positief, en dat is natuurlijk ontzettend leuk; daar geniet ik van. En maakt dat ik gemotiveerd blijf, met natuurlijk af en toe een dip op zijn tijd.

Maar ik merk ook dat er een groep mensen is, die echt venijnig reageert op mijn nieuwe leefstijl. “Waarom sport je zoveel? Heb je niets anders te doen? Heb je geen vrienden? Waarom ben je anders gaan eten? Hou je niet van lekker eten? Eet je nog wel, want je bent zoveel afgevallen? Je bent echt gek/ gestoord dat jij dit doet! Dan leef je toch niet?” De woorden komen venijnig over, de stem klinkt dan zelfs anders (standje heks zeg maar), maar ook de manier waarop die persoon dan naar je kijkt… Venijnig.. Wauw…

Van de eerste venijnige reactie schrok ik gewoon! Eerst was ik stil, en daardoor dacht die persoon dat zij gelijk had! Toen ging ik mijzelf verdedigen, en naarmate ik mijzelf aan het verdedigen was, realiseerde ik mij dat ik steeds minder overtuigend overkwam. Zo erg zelfs dat ik ook begon te twijfelen! Waarom doe ik dit ook alweer? Oh ja: mijzelf goed voelen, fit worden en blijven, het ontmoeten van leuke nieuwe mensen, enz. Pfffff…. Gelukkig… dat zijn toch best wel goede redenen voor mijn nieuwe leefstijl! Nu kap ik een venijnig persoon gewoon af. Iets in de trant van; ik vind het heerlijk en ik geniet ervan. Jij leeft jouw leven en ik de mijne.. En laten wij dat vooral zo houden!

Nu heb ik een aantal vragen aan deze, gelukkig kleine, groep:

 • Waarom dat venijn?
 • Doe ik iets dat jullie schade toebrengt?
 • Straal ik iets uit dat ik dit over mijzelf afroep? Dus dat venijn?

 

LELIJK DOOR SPORTEN

Bovenstaande qoute vond ik geweldig toen ik ongeveer 2 jaar geleden een stuk fanatieker ging sporten. Ik was ervan overtuigd dat hoe beroerder je eruit zag na je training, en als je verschrikkelijk veel spierpijn had, dat je het dan geweldig had gedaan.. Daar ben ik inmiddels op teruggekomen!

Soms heb ik eelt op mijn handen door de gewichten, maar dat vind ik niet zo erg. Maar…

Als je Instagram en andere sociale media mag geloven, wordt je prachtig van sporten. Wat je alleen niet zo vaak, bijna nooit, te zien krijgt is dat je ook lelijk wordt van sporten. Lelijk? Ja echt! Niemand heeft mij ooit verteld dat je ontzettend lelijke voeten krijgt van het hardlopen? En echt lelijk. Wat ik jullie niet heb verteld, dus ik ben er ook debet aan, is dat ik een zwarte teennagel heb overgehouden aan de Zevenheuvelenloop… De dag na deze run was mijn nagel blauw, eerst dacht ik nog dat het van de sokken was die ik tijdens de loop aanhad. Maar helaas.. na een paar dagen werd de nagel zwart. Toen ik met puber kortgeleden bij de huisarts was heb ik er even naar laten kijken: “Ja, Karin, deze nagel ga je verliezen. Zorg dat je hem zo lang mogelijk houdt, want een “bloot” nagelbed is best gevoelig.”  Juist… Dat wordt dichte schoenen aan aankomende zomer.  Heel erg charmant..

Nog iets; bij de smallgrouptrainingen moeten wij tot uit den treuren planken.. Een hele goede oefening, maar ik heb daar zwarte ellebogen van gekregen! Ja deze donkere dame, had ellebogen die nog donkerder dan haar huidskleur waren! De vellen hingen aan mijn ellebogen. En dat was in de zomer, ik schaamde mij dood. Heb van de huisarts toen een crème gekregen, en het is gelukkig weg..

 

BLESSURES

Last but not least… Blessures.. OMG.. De eerste blessure die ik opliep was tijdens mijn allereerste run; de Strongmanrun. Ik probeerde door de modder te rennen; alleen even niet ingeschat dat mijn voet dan vast kan blijven zitten terwijl de rest van mijn lichaam wel een stukje doorging… GEFELICITEERD! U hebt uw allereerste blessure! Een verrekte knieband. En zo zijn vorig jaar nog een aantal blessures de revue gepasseerd.  Blessures hebben op mij wel een enorme impact; je bent (tijdelijk) beperkt, je bent je uitlaatklep die je juist zo hard nodig hebt kwijt. En dat is weer van invloed op je humeur.. Gezellig! NOT! Maar gelukkig heb je alternatieven; daar moet je creatief in zijn.

 

LEKKER BIJVEN DOEN

Maar.. ondanks bovenstaande blijf ik gewoon lekker sporten hoor! Ik geniet er intens van. Ook heb ik via Instagram zoveel geweldige lieve mensen leren kennen! En dat weegt absoluut niet op tegen de nadelen van het sporten. Dus die venijnige mensen mogen dat venijn lekker ergens steken waar de zon… uuuhmmm.. Oeps.. Karin! Dat is niet heel erg netjes!

 

Komen jullie ook wel eens van die venijnige types tegen?

En waar ik ook heel benieuwd naar ben.. Hoe zien jullie voeten eruit??? Tell me!

 

 

 

4 gedachtes over ““Keerzijde” van veel sporten

 1. Michel had al hele lelijke voeten dus dat maakt niet uit 😉 Al dat venijn is eigenlijk jaloezie, heb ik het maandag nog met mijn psycholoog over gehad…leg het dus naast je neer xoxo

  Like

 2. Herkenbaar! Ook al eens zonder teennagel door leven gegaan! 😂 verschrikkelijk!
  En wat die mensen betreft. .. jaloezie! Ik ben 17 kg afgevallen vorig jaar en zo vaak… nu moet je ophouden hoor want je kunt het zien in je gezicht… djw dat maak ik zelf uit wanneer ik het genoeg vindt.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s