Voornemens of doelen?

grey-cute-pitbull-puppies-photos

PITBULL

Voornemens… Daar heb ik niet zoveel mee. Waarom niet? Een voornemen is maar een voornemen. Dus: “Ik neem mij iets voor… maar als het mij niet lukt is het ook niet erg.” Dat gevoel roept het bij mij in ieder geval op. Ik heb het liever over het stellen van doelen. Als ik een duidelijk doel voor mijzelf stel, dan “bijt ik mij erin vast als een pitbull” volgens mijn moeder. Ik weet niet of zij dat als compliment bedoelt? Nou ja, ik zal het maar positief bekijken!

TERMIJN

Zo heb ik mijzelf eens het doel gesteld om met de opleiding de PABO te starten, maar belangrijker nog; om deze binnen de normale gestelde termijn van 4 jaar, mijn diploma te halen. Dit heb ik gehaald; maar je moet niet vragen hoe… Toen ik startte was mijn puber 3 jaar oud, een pittige peuter, met de nodige zorg. Zij was ’s nachts vaak wakker, en ik zat vaak midden in de nacht met een krijsende puber op mijn schoot, mijn opdrachten te maken. De eerste 2 leerjaren, kon ik gebruik maken van de Lerarenbeurs, en kon zo het lesgeld bekostigen. Het derde leerjaar werd een probleem; ik had toen tijdelijk een uitkering en kon het lesgeld van ruim €1000,- niet betalen. Maar geen haar op mijn hoofd die eraan dacht om op te geven, want ik had mijzelf een doel gesteld! Dus heb ik iets gedaan, waar ik ontzettend veel moeite mee heb… HULP VRAGEN… OMG… Ik vreet nog liever droog brood dan dat ik iemand om hulp moet vragen! Maar ik had nu toch echt hulp nodig! Met behulp van een docent waar ik heel erg goed contact mee had, heb ik fondsen aangeschreven. Dit keer had ik geluk met mijn afwijking; het zijn van een vrouw, en ook nog eens een alleenstaande moeder. Veel fondsen willen deze doelgroepen heel graag op weg helpen! Normaal gesproken wil ik helemaal niet in een hokje geplaatst worden, maar nu moest ik echt “met de billen bloot”. Om een lang verhaal kort(er) te maken; met behulp van een fonds, was ik in staat om de laatste twee lesjaren te bekostigen en binnen het gestelde termijn mijn studie af te ronden.

quote-dani

 

‘quote van Dani Jašarević, founder/Owner of FITGIRLS’

DOELEN VOOR 2017

Er zijn een aantal dingen die ik echt moet gaan veranderen. Vandaar dat ik mijzelf een aantal doelen stel voor het jaar 2017! Een aantal van jullie weten dat ik altijd aan het rennen ben; ik dender altijd door als een TGV, en stop niet. Tenzij ik, net als nu, wordt stopgezet… Het is nu kerstvakantie, en wat gaat Karin dan doen? Juist; ziek worden! Want dan pas kom ik eindelijk in de ruststand. Ik moet echt beter voor mijzelf gaan zorgen, maar van mijzelf gaan houden…Mijn doelen hebben hier dus mee te maken. Hier komen ze hoor, mijn doelen voor 2017:

 • IEDERE week plan ik minstens 4 RUSTmomenten in. Tijdens deze momenten doe ik de volgende dingen; het lezen van een boek of tijdschrift, het schrijven een blog, kleuren of tekenen. Maar dat kan ook zijn dat ik de deur uit ga; om lekker naar de Hammam te gaan, een (sport)massage, pedicurebehandeling of lekker ergens bij een tentje gaan zitten om wat te gaan drinken en een heerlijk stuk appeltaart met slagroom naar binnen te werken. Nu al zin in!
 • MEER qualitytime met mijn puber; wat? Ja! Als ik moe ben, kan en wil ik helemaal niets. En dit gaat ten koste van het contact met mijn puber, dit moet stoppen. Dit wordt in ieder geval een hele dag in het weekend, en tijdens het eten (want wij eten nogal vaak met bord op schoot voor de tv…, ja ik ben een loedermoeder). Dus dat wordt weer eten aan tafel, met aandacht voor elkaar!
 • MINSTENS 2 keer per maand een blog schrijven. Ik merk dat ik ervan geniet, het schrijven van een blog. Maar doe het bijna niet, omdat ik geen rust in mijn kont heb. Maar met de ingelaste rustmomenten moet het goedkomen met dit doel.
 • MINDER op mijn telefoon. Af en toe word ik GEK van dat ding. Het lijkt aan mijn hand te zijn vastgegroeid! Ik moet nog even kijken hoe ik dit precies ga doen. Zo lastig! Heb mijn telefoon ook vaak nodig… Of denk ik het vaak nodig te hebben? Als ik thuis ben heb ik hem in ieder geval niet nodig.. Tijdens mijn rustmomenten, gaat mijn foon sowieso al uit. Geen afleiding.. Verder weet ik het nog niet, maar minder gaat het in ieder geval worden! Maar het begin, dus tijdens de rustmomenten, is gemaakt!

 

Meer niet? Nee… Het stellen van teveel doelen is naar mijn mening nooit goed. Het moet overzichtelijk en haalbaar zijn.

 

Wat zijn jullie doelen of voornemens voor het komende jaar? Ben heel erg benieuwd! Laten jullie het mij weten?

Iedereen alvast een hele fijne jaarwisseling toegewenst!!

 

Liefs,Karin

 

 

 

 

8 gedachtes over “Voornemens of doelen?

 1. Je schrijft ook zoooo leuk! Goed gekozen doelen mooie vrouw! Ik ga je er aan herinneren hoor! 😈😉. Mijn doel is gezonder leven en hopelijk eindelijk zwanger raken ❤ dikke kussen 💋💋💋

  Like

 2. Mooie doelen Karin! Op het gemakje, wat minder stressen en het hoeft niet perfect!

  Mijn doel is vooral ‘accepteren’. Kijken hoe dat gaat aankomend jaar.

  Zet em op! Leuke blog! 😘

  Like

 3. Mooi gezegd karin! Mooie doelen waar ik mezelf in sommige dingen ook herken. Tijd voor jezelf is echt nodig. Rust doet zo goed. Je weet wat je wilt dus dit gaat je ook lukken. Topper ga zo door! Je maakt leuke blogs, erg leuke grappige die snel weg lezen! Keep it up 😘

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s