Mijn allereerste blog!

Starten met blog

Nou ja.. niet mijn allereerste; twee jaar geleden heb ik eens een poging gedaan. En dat is bij een poging gebleven.

Maar het afgelopen jaar denk ik er steeds meer over na. Ook kreeg/krijg ik via Instragam en mijn nabije omgeving vaak te horen; “Jij schrijft zo leuk! Waarom schrijf je geen blog?” Tja.. waarom niet? Omdat ik het eng vind, schrijf ik wel zo leuk als die mensen dat zeggen? Ik kan niet ontkennen dat ik het erg leuk vind om te schrijven, en daar reacties op te krijgen. Dus heb vandaag de “stoute schoenen” aangetrokken en met lichte zenuwen schrijf ik vandaag (weer) mijn allereerste blog!

Wie ben ik?

Een moeder van een bijzondere puberdochter, waarvan ik de gebruiksaanwijzing heel vaak kwijt ben. Ruim 9 jaar werkzaam is in het cluster-4 onderwijs (het vroegere ZMOK), op een praktijklocatie voor 12 t/m 18-jarigen. Daar ben ik docent waar ik de algemene vakken geef, zoals: Nederlands, Rekenen en Engels. Daarnaast coach ik andere docenten op deze locatie. Het is een erg intensieve en drukke baan, maar heb er ontzettend veel plezier in.

Twee jaar geleden heb ik een heftige burn-out gehad. In deze zware periode heb ik veel geleerd en ontdekt. Jaren geleden ben ik gediagnosticeerd met een chronische depressie. Twee jaar geleden kwamen daar nog twee diagnoses bij: PTSS en Angststoornis. Na een periode van zeer intensieve therapie, heb ik besloten om dingen anders aan te pakken. Dat besluit was erg goed en leuk; maar de praktijk is anders!

Begin 2015 ben ik gestart met bootcamp; heerlijk in de buitenlucht. Een half jaar daarna ben ik daarnaast gestart met crossfit. Begin dit jaar, ben ik ook nog gestart met hardlopen en kort daarna met yoga.

Nog een aantal woorden die mij omschrijven: lachebek, doorzetter, hart op de tong (dat vindt niet iedereen altijd leuk heb ik gemerkt…), spontaan, kattig. Ook hou ik ervan om naar de hammam te gaan, mijn nagels te laten doen, uit eten te gaan, uit gaan in zijn algemeenheid, maar dat doe ik veel te weinig. Omdat ik dit nu hier heb getypt is dit een goede stok achter de deur om dit vaker te doen!

Wat kun je hier verwachten?

Je zult hier wekelijks dingen lezen over mijn dagelijkse drukke leven dat niet altijd perfect is. Dat probeer ik met humor te bekijken en te benaderen.

Ik hoop dat je er veel leesplezier aan zult beleven!

Oh ja.. ook niet onbelangrijk.. Ik begrijp nog niet heel erg veel van WordPress (lees: bijna niets), dus heb geduld met mij alstublieft.

15 gedachtes over “Mijn allereerste blog!

 1. Hey Karin, wat super leuk zeg, dat je de stap nu echt hebt gezet
  En wat heftig ook … PTSS, depressie … Das geen kattenpis 😬
  Wat doe je het dan nu goed zeg!

  Zet em op met je blog. Ben heel benieuwd naar al je verhalen!

  Liefs,
  Kim

  Like

  1. Jaaaa ik vond het zo spannend! Nadat ik het aan jou advies had gevraagd, was ik nog lang aan het twijfelen. Maar ben echt heel blij dat ik ben gestart! Dankjewel, lief van je. Ik doe mijn best! πŸ˜™

   Liked by 1 persoon

 2. WoW Karin,
  Wat heftig allemaal en en wat goed dat je er zo open over bent.
  En wat schrijf jij leuk, ik wou dat ik het kon πŸ˜‰
  Nou meis ik ga je volgen hoor .πŸ˜€
  Liefs,
  Joyce

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s